Loading...

Groene stroom Koudum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Koudum vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Koudum of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Koudum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Koudum vergelijken (november 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Koudum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Budget Energie welkomstkorting november 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bio, zon, water, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Aerdt vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Koudum

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-koudum

Een energieneutrale woning in Koudum rond november 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare informatie over groene stroom Koudum. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Koudum zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Aan de andere kant, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant) verbannen. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en het tapwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Koudum kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. De investering ligt tussen de €2500 en €6500. Mede door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Stedum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen als Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek jij snel welke groene stroom aanbieders in Koudum beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie bestaande contract ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Koudum flink lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten ontdek je onderstaand enkele energiepakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Koudum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.