Loading...

Groene stroom Stedum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Stedum vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Stedum en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Stedum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Stedum vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Stedum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Hoek van Holland vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Stedum

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-stedum

Een energieneutrale woning in Stedum rond december 2022

Op deze webpagina lees je nuttige details over groene stroom Stedum. De vraag is, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Stedum wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Maar, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” hr-ketel (Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of Nefit) verbannen. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je appartement en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Stedum vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €2500 t/m €6400. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Clinge afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers als Engie, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Stedum aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Stedum een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel klanten die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende contracten vind je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je probleemloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Stedum vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.