Loading...

Groene stroom Clinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Clinge vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Clinge en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Clinge

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Clinge vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Clinge vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Rottevalle vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Clinge

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hulst.

groene-stroom-clinge

Een energieneutrale woning in Clinge rond juni 2024

Door middel van deze webpagina ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Clinge. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Clinge is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Atag, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Clinge is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €2900 – €6700. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Loenersloot afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Juist organisaties zoals Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Clinge operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jouw lopende contract stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Clinge sterk verlaagd dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten bekijk je hieronder toonaangevende abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vergelijk je vandaag nog welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Clinge vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.