Loading...

Groene stroom Rottevalle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Rottevalle vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Rottevalle of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Rottevalle

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Rottevalle vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Rottevalle vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie vergelijken bij Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Graft vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Rottevalle

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-rottevalle

Een energieneutrale woning in Rottevalle rond december 2022

Op deze pagina check je alle toelichting op groene stroom Rottevalle. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rottevalle is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en het dak isoleren. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Evenwel, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke hr-ketel (Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rottevalle is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs ligt tussen de €4400 tot +/- €6000. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Beek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders zoals Engie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Rottevalle beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis opzeggen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Rottevalle een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel families die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten vind je bijgaand veel gekozen contracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker vergelijk je nu welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Rottevalle vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.