Loading...

Groene stroom Graft Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner dan grijze elektra dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Graft vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Graft en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Graft

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Graft vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Graft vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: oversluiten Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bio, wind, zon, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Vierakker vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Graft

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische materialen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Graft-De Rijp.

groene-stroom-graft

Een energieneutrale woning in Graft rond april 2024

D.m.v. deze webpagina vind je uitgebreide details over groene stroom Graft. De vraag is, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Graft wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en geen tweede koelkast gebruiken. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energie-aanbieder. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Atag, AWB of Nefit) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Graft is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Tevens verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op kosten van energie. De investering schommelt tussen €4300 tot €6600. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Orvelte afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke maatschappijen zoals Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode ontdek je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Graft operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het huidige pakket beëindigen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Graft fors lager dan een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde pakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker check je binnen no-time welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Graft vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en stroom.