Loading...

Groene stroom Orvelte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, zon, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Op basis van de duurzame energie checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Orvelte vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Orvelte en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Orvelte

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Orvelte vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Orvelte vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energiedirect.nl overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, windenergie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Eersel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Orvelte

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-orvelte

Een energieneutrale woning in Orvelte rond oktober 2022

Op onze website bekijk je uitgebreide details over groene stroom Orvelte. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Orvelte is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere gebruik niet de standby modus” en geen tweede koelkast gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Aan de andere kant, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” hr-ketel (Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Orvelte vergt een hele investering. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €2400 tot +/- €6500. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zuidlaren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven zoals Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Orvelte aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: het actuele abonnement opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Orvelte aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren die hierom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker check je snel welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Orvelte vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.