Loading...

Groene stroom Eersel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Dankzij onze groene stroom checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Eersel vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Eersel en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Eersel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eersel vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend check je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Eersel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas licht Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, wind, zon, bodem, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Steenderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Eersel

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Eersel.

groene-stroom-eersel

Een energieneutrale woning in Eersel rond mei 2024

Door middel van onze website check je bruikbare informatie over groene stroom Eersel. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eersel is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij het leverancier. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse verwarmingsketel (als AWB, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eersel is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Verder beperk je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De investering ligt in de range tussen de €2900 – €6000. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nieuw-Balinge afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers zoals Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot jij snel welke groene stroom aanbieders in Eersel aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: het actuele contract annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Eersel fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten tref je in het overzicht hieronder enkele energiecontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je snel welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Eersel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.