Loading...

Groene stroom Nieuw-Balinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Nieuw-Balinge vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Nieuw-Balinge en check de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Balinge

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Balinge vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan ontdek je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Nieuw-Balinge vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Qurrent vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, zon, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardolie, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Collendoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuw-Balinge

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-nieuw-balinge

Een energieneutrale woning in Nieuw-Balinge rond mei 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische details over groene stroom Nieuw-Balinge. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Balinge wint aan interesse. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij je energiebedrijf. Desondanks, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Atag, Remeha of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nieuw-Balinge is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De aanschafprijs varieert tussen €2300 tot +/- €6100. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Werkhoven afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen als Qurrent, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check jij meteen welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Balinge operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je lopende pakket beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Nieuw-Balinge sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer families op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen bekijk je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker check je moeiteloos welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuw-Balinge vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.