Loading...

Groene stroom Werkhoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Werkhoven vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Werkhoven en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Werkhoven

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Werkhoven vergelijken (mei 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Werkhoven vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per regio in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, bio, zon, aarde, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2023. Lees nu verder over groene energie Lollum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Werkhoven

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bunnik.

groene-stroom-werkhoven

Een energieneutrale woning in Werkhoven rond mei 2023

D.m.v. deze website lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Werkhoven. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Werkhoven wil natuurlijk iedereen. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij jouw leverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Werkhoven vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energienota. De investering ligt zo tussen de €3900 t/m €7900. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Gassel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij vlug welke groene stroom aanbieders in Werkhoven actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jouw lopende levering annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Werkhoven aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten ontdek je bijgaand enkele stroomcontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Werkhoven vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.