Loading...

Groene stroom Gassel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals zon, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Gassel vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Gassel en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Gassel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gassel vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Gassel vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Ubbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Gassel

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Grave.

groene-stroom-gassel

Een energieneutrale woning in Gassel rond juni 2024

Op deze pagina ontdek je handige toelichting op groene stroom Gassel. Maar, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gassel zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Onder andere let op het energielabel” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij een aanbieder. Evenwel, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, Vaillant, AWB, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Gassel kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €3000 – €6300. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oldeholtpade afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Eneco, Qurrent, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Gassel voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie actuele levering beëindigen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Gassel een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen ontdek je hierna toonaangevende energiecontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check detecteer je binnen no-time welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Gassel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.