Loading...

Groene stroom Oldeholtpade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Oldeholtpade vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Oldeholtpade of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oldeholtpade

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldeholtpade vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Oldeholtpade vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Powerpeers kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, aarde, wind, water veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, steenkool, kolen (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Donkerbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oldeholtpade

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-oldeholtpade

Een energieneutrale woning in Oldeholtpade rond juli 2024

Middels deze pagina vergelijk je bruikbare informatie over groene stroom Oldeholtpade. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oldeholtpade is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Niettemin, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Intergas, Nefit of Remeha) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oldeholtpade is prijzig. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2300 t/m €6000. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Woudrichem afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen zoals Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Oldeholtpade aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je huidige contract beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Oldeholtpade fors lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je snel welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Oldeholtpade vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor elektriciteit en gas.