Loading...

Groene stroom Woudrichem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant schoner dan grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Woudrichem vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Woudrichem en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Woudrichem

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Woudrichem vergelijken (april 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Woudrichem vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bio, aarde, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Mildam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Woudrichem

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Woudrichem.

groene-stroom-woudrichem

Een energieneutrale woning in Woudrichem rond april 2024

Aan de hand van deze webpagina check je belangrijke details over groene stroom Woudrichem. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Woudrichem wordt steeds populairder. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere let op het energielabel” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij je energieleverancier. Intussen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, AWB, Remeha of Atag) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Woudrichem kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3400 tot +/- €7300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hansweert afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen check jij direct welke groene stroom aanbieders in Woudrichem beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement ontbinden en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Woudrichem aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker check je moeiteloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Woudrichem vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.