Loading...

Groene stroom Mildam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Mildam vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Mildam en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Mildam

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Mildam vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Snel groene stroom in Mildam vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Anode Energie abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, wind, zon, aarde, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bredevoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Mildam

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-mildam

Een energieneutrale woning in Mildam rond december 2022

Aan de hand van deze webpagina bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Mildam. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mildam is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en dekens op de bank leggen. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, AWB, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Mildam vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs ligt in de range tussen de €2600 tot +/- €6000. Mede door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Vuren afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Engie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken lees jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Mildam operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je bestaande levering ontbinden en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Mildam een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende contracten vind je bijgaand veel gekozen contracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je direct welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Mildam vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.