Loading...

Groene stroom Vuren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, zon, waterkracht, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Vuren vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Vuren of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Vuren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Vuren vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Vuren vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: groene stroom Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als wind, bio, zon, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Ook interessant: groene energie Leersum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Vuren

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Lingewaal.

groene-stroom-vuren

Een energieneutrale woning in Vuren rond oktober 2022

D.m.v. deze website bekijk je belangrijke uitleg over groene stroom Vuren. De vraag is, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vuren wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vuren kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De totaalprijs ligt tussen de €2500 en €6800. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Eppenhuizen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist partijen als Pure Energie, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Vuren beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je huidige levering annulerenen natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Vuren sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse abonnementen vergelijk je onderstaand toonaangevende contracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check detecteer je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Vuren vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.