Loading...

Groene stroom Leersum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Leersum vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Leersum en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Leersum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leersum vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna detecteer je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Leersum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per postcode in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: MAIN Energie actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Ook interessant: groene energie Appingedam vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Leersum

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

groene-stroom-leersum

Een energieneutrale woning in Leersum rond oktober 2023

Middels deze webpagina detecteer je uitgebreide toelichting op groene stroom Leersum. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leersum wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “kouder douchen” en niet een te grote koelkast kopen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van Atag, Nefit, Intergas, Remeha of Vaillant) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Leersum is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarbij verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3400 tot +/- €6600. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ter Apel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke aanbieders als Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij direct welke groene stroom aanbieders in Leersum actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je lopende contract annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Leersum flink lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel families die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vind je bijgaand veel gekozen abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je meteen welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Leersum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.