Loading...

Groene stroom Ter Apel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Ter Apel vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ter Apel of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ter Apel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ter Apel vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Ter Apel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: korting bij Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Huizinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Ter Apel

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Vlagtwedde.

groene-stroom-ter-apel

Een energieneutrale woning in Ter Apel rond december 2023

Middels onze website bekijk je handige toelichting op groene stroom Ter Apel. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ter Apel wint aan interesse. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Evenwel, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Atag) verboden. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ter Apel kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3500 tot +/- €7300. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in De Westereen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke bedrijven zoals Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees je snel welke groene stroom aanbieders in Ter Apel beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je lopende contract ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Ter Apel sterk verlaagd dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker vind je nu welke leveranciers “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Ter Apel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.