Loading...

Groene stroom De Westereen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in De Westereen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in De Westereen of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in De Westereen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Westereen vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in De Westereen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bodem, aarde, zon, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Schettens vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie De Westereen

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-de-westereen

Een energieneutrale woning in De Westereen rond juli 2024

Via deze pagina ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom De Westereen. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Westereen wordt steeds populairder. Deze woningen implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “neem een waterbespaarder” en zet de koelkast precies waterpas. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energieleverancier. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse hr-ketel (Nefit, Atag, Vaillant, Remeha of Intergas) uitgesloten. De klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in De Westereen is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De prijs varieert tussen de €4200 en €6200. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Margraten afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven zoals Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken ontdek je direct welke groene stroom aanbieders in De Westereen voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je huidige abonnement ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie De Westereen fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker zie je rap welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen De Westereen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.