Loading...

Groene stroom Margraten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Margraten vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Margraten of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Margraten

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Margraten vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie duurder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Margraten vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Innova Energie stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Bierum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Margraten

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-margraten

Een energieneutrale woning in Margraten rond december 2023

Op deze webpagina check je bruikbare informatie over groene stroom Margraten. Alleen, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Margraten is een wens van vele. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jullie leverancier. Echter, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, Atag, Remeha of AWB) verbannen. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie appartement en douchewater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Margraten vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op kosten van energie. De investering varieert tussen de €4200 – €6200. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Velserbroek afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Margraten aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je huidige abonnement ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Margraten sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen ontdek je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker vind je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Margraten vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.