Loading...

Groene stroom Velserbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door de duurzame energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Velserbroek vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Velserbroek en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Velserbroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Velserbroek vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Velserbroek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bodem, wind, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kootwijkerbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Velserbroek

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Velsen.

groene-stroom-velserbroek

Een energieneutrale woning in Velserbroek rond december 2022

Op onze website detecteer je belangrijke details over groene stroom Velserbroek. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Velserbroek wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en stel je vriezer niet te koud af. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Nefit, Atag, AWB, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Velserbroek kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €4000 tot +/- €7900. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Eede afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven zoals Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Velserbroek beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je bestaande verbintenis annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Velserbroek sterk verlaagd dan jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten tref je onderstaand toonaangevende stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vergelijk je ogenblikkelijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Velserbroek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.