Loading...

Groene stroom Bierum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Bierum vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Bierum of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Bierum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bierum vergelijken (juli 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Bierum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, wind, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, steenkool, aardgas (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Overschild vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Bierum

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-bierum

Een energieneutrale woning in Bierum rond juli 2022

Met onze website check je praktische uitleg over groene stroom Bierum. Maar, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bierum zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Echter, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke cv-ketel (van Vaillant, Intergas, Nefit, Atag of AWB) verboden. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bierum is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €2400 en €7700. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Kootwijkerbroek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Bierum actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je huidige verbintenis beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. Je toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bierum een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer families die daardoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten vind je in het overzicht hieronder veel gekozen energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Bierum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.