Loading...

Groene stroom Overschild Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene stroom checker kun je simpelweg alle groene energieleveranciers in Overschild vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Overschild en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Overschild

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Overschild vergelijken (juli 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Overschild vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Pure Energie voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bodem, aarde, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Erichem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Overschild

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-overschild

Een energieneutrale woning in Overschild rond juli 2022

D.m.v. deze website lees je handige uitleg over groene stroom Overschild. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Overschild zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “een goede thermoskan gebruiken” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Echter, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Atag, Remeha of AWB) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Overschild is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3200 t/m €7000. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Achlum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen als Engie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Overschild beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je bestaande levering opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Overschild fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten vergelijk je bijgaand veel gekozen energiecontracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker ontdek je rap welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Overschild vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.