Loading...

Groene stroom Achlum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, zon, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner dan grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Achlum vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Achlum of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Achlum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Achlum vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Achlum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Nijkerkerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Achlum

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-achlum

Een energieneutrale woning in Achlum rond december 2022

Aan de hand van deze webpagina vind je nuttige details over groene stroom Achlum. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Achlum wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “een programmeerbare thermostaat” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Evengoed, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Atag) uitgefaseerd. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Achlum is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen de €4200 en €6400. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Hilversum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral partijen als Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen tref je snel welke groene stroom aanbieders in Achlum aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Achlum flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families die daarom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten vind je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check zie je direct welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Achlum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.