Loading...

Groene stroom Nijkerkerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zon, wind. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Nijkerkerveen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Nijkerkerveen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nijkerkerveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijkerkerveen vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Nijkerkerveen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Budget Energie tarieven december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie De Wilp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Nijkerkerveen

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Nijkerk.

groene-stroom-nijkerkerveen

Een energieneutrale woning in Nijkerkerveen rond december 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je nuttige toelichting op groene stroom Nijkerkerveen. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijkerkerveen zien we steeds meer. Dit soort huizen implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “zet elektrische apparaten helemaal uit” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Niettemin, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele cv-ketel (van AWB, Intergas, Vaillant, Nefit of Remeha) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je appartement en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nijkerkerveen is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen €3900 en €6300. Dankzij de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Wijnaldum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Engie, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Nijkerkerveen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je lopende levering beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Nijkerkerveen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen tref je onderstaand vaak bestelde pakketten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Nijkerkerveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.