Loading...

Groene stroom De Wilp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, biomassa, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in De Wilp vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in De Wilp of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in De Wilp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Wilp vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in De Wilp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: review De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, bio, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Schiermonnikoog vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie De Wilp

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Marum.

groene-stroom-de-wilp

Een energieneutrale woning in De Wilp rond december 2023

Via deze webpagina ontdek je bruikbare info over groene stroom De Wilp. De vraag is, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Wilp zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Daarentegen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Atag, AWB, Intergas of Remeha) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in De Wilp is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen €3400 – €6000. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Mariaparochie afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron focussen hierop. Via jullie adresgegevens lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in De Wilp beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie huidige pakket annulerenen natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie De Wilp aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker achterhaal je à la minute welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen De Wilp vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.