Loading...

Groene stroom Mariaparochie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Door de duurzame energie check kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Mariaparochie vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Mariaparochie en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Mariaparochie

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Mariaparochie vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Mariaparochie vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: NLE stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Biezenmortel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Mariaparochie

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-mariaparochie

Een energieneutrale woning in Mariaparochie rond september 2022

Via onze website bekijk je handige informatie over groene stroom Mariaparochie. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mariaparochie wint aan interesse. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Echter, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, Intergas of AWB) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Mariaparochie is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €2600 tot +/- €6100. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Venhorst afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties als Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in Mariaparochie voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: het huidige levering opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Mariaparochie sterk verlaagd dan de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten vind je onderstaand veel gekozen pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je nu welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Mariaparochie vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.