Loading...

Groene stroom Venhorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, stabiele bronnen als biomassa, wind, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Venhorst vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Venhorst en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Venhorst

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Venhorst vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Venhorst vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Kortehemmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Venhorst

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Boekel.

groene-stroom-venhorst

Een energieneutrale woning in Venhorst rond december 2022

Door middel van deze pagina bekijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Venhorst. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Venhorst is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Intergas, Atag of AWB) verbannen. De “oude” mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Venhorst is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3200 t/m €6200. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Eelderwolde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Venhorst beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Venhorst fors lager dan een paar jaar terug. We horen van veel families die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder toonaangevende pakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker achterhaal je eenvoudig welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Venhorst vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.