Loading...

Groene stroom Eelderwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, stabiele bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Eelderwolde vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Eelderwolde of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Eelderwolde

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Eelderwolde vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Eelderwolde vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aarde, bio, wind, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Staphorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Eelderwolde

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-eelderwolde

Een energieneutrale woning in Eelderwolde rond december 2023

Door middel van onze website ontdek je praktische info over groene stroom Eelderwolde. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eelderwolde wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij jullie leverancier. Desondanks, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde hr-ketel (AWB, Atag, Remeha, Intergas of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht buiten. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je appartement en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Eelderwolde is prijzig. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2700 – €7700. Geholpen door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nietap afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral leveranciers als Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Eelderwolde aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Eelderwolde fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer families die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten vind je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je rap welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Eelderwolde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.