Loading...

Groene stroom Nietap Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, wind, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Nietap vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nietap en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nietap

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nietap vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens bekijk je de beste groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Nietap vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Leon Zeewolde vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, bio, wind, bodem, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Castelre vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Nietap

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-nietap

Een energieneutrale woning in Nietap rond september 2022

Met onze website bekijk je bruikbare info over groene stroom Nietap. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nietap wil natuurlijk iedereen. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en je vriezer waterpas zetten. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw maatschappij. Aan de andere kant, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha of AWB) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nietap kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €3300 en €7000. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wekerom afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral partijen als Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen zie jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Nietap operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: het actuele levering opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Nietap een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten ontdek je hierna veel gekozen energiecontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker check je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Nietap vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.