Loading...

Groene stroom Wekerom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door onze groene stroom checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Wekerom vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Wekerom en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wekerom

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wekerom vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Wekerom vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, wind, aarde, bodem, bio vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Lithoijen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Wekerom

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Ede.

groene-stroom-wekerom

Een energieneutrale woning in Wekerom rond juni 2024

Via deze pagina check je alle uitleg over groene stroom Wekerom. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wekerom is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en geen open haard gebruiken. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie maatschappij. Intussen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende hr-ketel (AWB, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie woning en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wekerom is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarnaast reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €4200 tot €6300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Gapinge afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke organisaties zoals Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Wekerom beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Wekerom flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel families op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten vergelijk je onderstaand enkele abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check achterhaal je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Wekerom vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.