Loading...

Groene stroom Lithoijen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Lithoijen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Lithoijen of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Lithoijen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lithoijen vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Lithoijen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Westland Infra actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Bathmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Lithoijen

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oss.

groene-stroom-lithoijen

Een energieneutrale woning in Lithoijen rond juli 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Lithoijen. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lithoijen wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende hr-ketel (Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lithoijen kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt tussen de €3100 tot +/- €6700. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Twijzel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties als Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode detecteer je rap welke groene stroom aanbieders in Lithoijen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Lithoijen flink lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je hierna de meest populaire abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker bekijk je eenvoudig welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Lithoijen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.