Loading...

Groene stroom Bathmen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Bathmen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Bathmen en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bathmen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bathmen vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap check je de beste groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Bathmen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: voordelig tarief RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bodem, wind, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Opmeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bathmen

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Deventer.

groene-stroom-bathmen

Een energieneutrale woning in Bathmen rond juli 2024

Aan de hand van onze website check je uitgebreide uitleg over groene stroom Bathmen. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bathmen wint aan interesse. Dit soort huizen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en rolluiken gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij je aanbieder. Daartegenover, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke cv-ketel (van Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bathmen kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €3600 en €7400. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Kamerik afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke leveranciers als Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode check je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Bathmen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: jullie huidige abonnement annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Bathmen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel consumenten die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten vergelijk je hieronder enkele contracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je moeiteloos welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Bathmen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.