Loading...

Groene stroom Opmeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, waterkracht, wind, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Opmeer vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Opmeer of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Opmeer

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Opmeer vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je alle groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Opmeer vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Clean Energy overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, aarde, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Eemshaven vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Opmeer

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Opmeer.

groene-stroom-opmeer

Een energieneutrale woning in Opmeer rond mei 2024

Door middel van deze webpagina lees je bruikbare uitleg over groene stroom Opmeer. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Opmeer zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Alleen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, AWB, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Opmeer is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen €3700 tot €6200. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zuidermeer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist partijen zoals Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Opmeer voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De beste manier: het actuele levering beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Opmeer fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je hieronder de meest populaire abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je vlug welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Opmeer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.