Loading...

Groene stroom Zuidermeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zuidermeer vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zuidermeer en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zuidermeer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidermeer vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vind je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Zuidermeer vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, aarde, zon, wind, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Nieuw Heeten vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Zuidermeer

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-zuidermeer

Een energieneutrale woning in Zuidermeer rond mei 2024

Aan de hand van deze website check je praktische toelichting op groene stroom Zuidermeer. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidermeer wordt steeds populairder. Een woning als dat kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “een goede thermoskan gebruiken” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Desondanks, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Atag, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Zuidermeer is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €2300 t/m €6500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Heide afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode achterhaal je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Zuidermeer beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: jullie huidige abonnement ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. De volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zuidermeer een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten vergelijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check detecteer je rap welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Zuidermeer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor stroom en gas.