Loading...

Groene stroom Heide Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, wind, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Heide vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Heide en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Heide

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Heide vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je alle groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Heide vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Vrijopnaam contract november 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, water, bodem, wind, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, steenkool (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Welsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Heide

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Venray.

groene-stroom-heide

Een energieneutrale woning in Heide rond november 2023

Met Groenestroomaanbieding.nl vind je nuttige uitleg over groene stroom Heide. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heide wint aan interesse. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie beperken doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Intussen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Heide is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Tevens verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief varieert tussen €2500 tot €7600. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Randwijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Qurrent, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Van de Bron faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert tref je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Heide aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: het actuele pakket stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Heide flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vind je rap welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Heide vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.