Loading...

Groene stroom Welsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Welsum vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Welsum of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Welsum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Welsum vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Welsum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, biomassa, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Loenen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Welsum

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Olst-Wijhe.

groene-stroom-welsum

Een energieneutrale woning in Welsum rond november 2023

Met behulp van deze pagina check je praktische uitleg over groene stroom Welsum. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Welsum wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “kouder douchen” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij het leverancier. Daarentegen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van AWB, Atag, Vaillant, Remeha of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je huis en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Welsum kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. Het tarief varieert tussen €4500 – €7000. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Garminge afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers als Pure Energie, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Welsum actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je huidige verbintenis beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Welsum een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die om deze reden kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen ontdek je hieronder de meest populaire contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker vergelijk je onmiddellijk welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Welsum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.