Loading...

Groene stroom Garminge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met reine, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Garminge vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Garminge of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Garminge

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Garminge vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Garminge vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, water, zon, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Tynaarlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Garminge

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-garminge

Een energieneutrale woning in Garminge rond juni 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare informatie over groene stroom Garminge. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Garminge wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Daarentegen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Atag) verbannen. De klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Garminge kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief schommelt tussen €2700 – €6800. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Oisterwijk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers zoals Powerpeers, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco focussen hierop. Via jullie adresgegevens tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Garminge beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je bestaande verbintenis stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Garminge een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen vergelijk je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check zie je spoedig welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Garminge vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.