Loading...

Groene stroom Oisterwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oisterwijk vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Oisterwijk en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oisterwijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oisterwijk vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Oisterwijk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: MAIN Energie kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, bodemwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Domburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oisterwijk

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oisterwijk.

groene-stroom-oisterwijk

Een energieneutrale woning in Oisterwijk rond juni 2024

Op deze webpagina bekijk je bruikbare uitleg over groene stroom Oisterwijk. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oisterwijk is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere let op het energielabel” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Daarentegen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van AWB, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oisterwijk vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De investering ligt tussen de €2400 t/m €7300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wormer afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name aanbieders zoals Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Engie, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal je rap welke groene stroom aanbieders in Oisterwijk aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie huidige contract beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oisterwijk fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel families die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hieronder enkele abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check achterhaal je onmiddellijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Oisterwijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.