Loading...

Groene stroom Domburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Domburg vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Domburg en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Domburg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Domburg vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Domburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: beoordeling Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, biomassa, windenergie, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardolie (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Sint Philipsland vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Domburg

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Veere.

groene-stroom-domburg

Een energieneutrale woning in Domburg rond december 2023

Met onze website check je bruikbare details over groene stroom Domburg. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Domburg is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij je energiebedrijf. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Nefit, Remeha of Atag) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Domburg is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De investering ligt zo tussen de €3500 tot €6500. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Midwoud afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Engie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Domburg voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je lopende contract stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Domburg flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je ogenblikkelijk welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Domburg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.