Loading...

Groene stroom Midwoud Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Midwoud vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Midwoud of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Midwoud

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Midwoud vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Midwoud vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Endinet Groep groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, aarde, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Braamt vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Midwoud

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-midwoud

Een energieneutrale woning in Midwoud rond juli 2024

Op basis van onze website lees je nuttige info over groene stroom Midwoud. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Midwoud is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Midwoud vergt een hele investering. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Overigens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De totaalprijs varieert tussen €4400 tot €6300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Vroomshoop afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Midwoud beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: het actuele verbintenis beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Midwoud flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn veel consumenten die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check detecteer je binnen no-time welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Midwoud vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.