Loading...

Groene stroom Vroomshoop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Vroomshoop vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Vroomshoop of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Vroomshoop

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vroomshoop vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Simpel groene stroom in Vroomshoop vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Leende vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Vroomshoop

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Twenterand.

groene-stroom-vroomshoop

Een energieneutrale woning in Vroomshoop rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige informatie over groene stroom Vroomshoop. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vroomshoop is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere gebruik niet de standby modus” en spouwmuren isoleren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Maar, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Remeha, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vroomshoop is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Daarbij verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De inkoopprijs varieert tussen de €3300 en €7100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Enspijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist organisaties zoals Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Eneco faciliteren dit. Via jullie adresgegevens zie jij meteen welke groene stroom aanbieders in Vroomshoop actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Vroomshoop flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je moeiteloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Vroomshoop vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.