Loading...

Groene stroom Leende Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Leende vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Leende of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Leende

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Leende vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Leende vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Greenchoice actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Annerveenschekanaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Leende

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heeze-Leende.

groene-stroom-leende

Een energieneutrale woning in Leende rond december 2023

Met onze website check je uitgebreide details over groene stroom Leende. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Leende wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jouw leverancier. Evengoed, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, AWB, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Leende is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Bovendien minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De investering varieert tussen de €4200 t/m €7300. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Tegelen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Engie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Leende voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: het huidige levering stopzetten en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Leende fors lager dan de introductieprijs. Er zijn veel consumenten die hierom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten vind je hierna enkele pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Leende vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.