Loading...

Groene stroom Annerveenschekanaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Annerveenschekanaal vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Annerveenschekanaal en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Annerveenschekanaal

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Annerveenschekanaal vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Annerveenschekanaal vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, aarde, bodem, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oldeberkoop vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Annerveenschekanaal

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-annerveenschekanaal

Een energieneutrale woning in Annerveenschekanaal rond december 2023

Via deze webpagina check je bruikbare toelichting op groene stroom Annerveenschekanaal. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Annerveenschekanaal is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie verminderen doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en een hr-ketel gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie maatschappij. Niettemin, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Atag, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit) verbannen. De welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Annerveenschekanaal is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief ligt zo tussen de €2900 tot +/- €7800. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Huijbergen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Annerveenschekanaal operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie bestaande abonnement annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Annerveenschekanaal sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die daardoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten tref je hierna toonaangevende stroomcontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker bekijk je spoedig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Annerveenschekanaal vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor stroom en gas.