Loading...

Groene stroom Huijbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, zon, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Huijbergen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Huijbergen of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Huijbergen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Huijbergen vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Huijbergen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Liander 3 jaar contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, kolen, steenkool (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Woudbloem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Huijbergen

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Woensdrecht.

groene-stroom-huijbergen

Een energieneutrale woning in Huijbergen rond december 2023

Door middel van deze website vergelijk je alle uitleg over groene stroom Huijbergen. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Huijbergen wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. O.a. “let op het energielabel” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een energiemaatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of Atag) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Huijbergen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Overigens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. De prijs schommelt tussen €2400 – €6500. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Schellinkhout afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers zoals Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Huijbergen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige contract annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Huijbergen sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel klanten die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten vind je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je gemakkelijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Huijbergen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.