Loading...

Groene stroom Schellinkhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Schellinkhout vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Schellinkhout en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Schellinkhout

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Schellinkhout vergelijken (september 2023)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna bekijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Schellinkhout vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, zon, bio, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Lees nu verder over groene energie Handel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Schellinkhout

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Drechterland.

groene-stroom-schellinkhout

Een energieneutrale woning in Schellinkhout rond september 2023

Middels deze webpagina lees je handige uitleg over groene stroom Schellinkhout. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schellinkhout wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Daartegenover, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Intergas, AWB, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schellinkhout is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €3700 en €7300. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Beuningen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder leveranciers als Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Schellinkhout actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jouw lopende pakket annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Je toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Schellinkhout flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check achterhaal je simpelweg welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Schellinkhout vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor elektriciteit en gas.