Loading...

Groene stroom Handel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun je nu alle groene energieleveranciers in Handel vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Handel en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Handel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Handel vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Handel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, wind, bio, water zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Vrouwenpolder vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Handel

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Gemert-Bakel.

groene-stroom-handel

Een energieneutrale woning in Handel rond juli 2024

Aan de hand van onze website vergelijk je bruikbare info over groene stroom Handel. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Handel wordt steeds populairder. Dit soort huizen implementeer je op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke hr-ketel (Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Handel vergt een hele investering. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energienota. De inkoopprijs ligt tussen de €2300 tot +/- €6600. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ouwsterhaule afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen zoals Engie, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij direct welke groene stroom aanbieders in Handel beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je bestaande contract opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Handel aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check zie je probleemloos welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Handel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.