Loading...

Groene stroom Ouwsterhaule Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Ouwsterhaule vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Ouwsterhaule of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Ouwsterhaule

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ouwsterhaule vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Ouwsterhaule vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: NLE voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Zoek ook naar groene energie Epe vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ouwsterhaule

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-ouwsterhaule

Een energieneutrale woning in Ouwsterhaule rond oktober 2023

Aan de hand van deze pagina lees je uitgebreide info over groene stroom Ouwsterhaule. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ouwsterhaule wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en de gordijnen dicht doen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Remeha, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ouwsterhaule is prijzig. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. Het tarief varieert tussen de €2400 t/m €7900. Mede door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Abbega afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties zoals Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie focussen hierop. Door je postcode in te vullen zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Ouwsterhaule voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige levering annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Ouwsterhaule een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel gezinnen op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten bekijk je onderstaand enkele abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check ontdek je eenvoudig welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ouwsterhaule vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.