Loading...

Groene stroom Epe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Epe vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Epe en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Epe

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Epe vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vind je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Epe vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnementen van Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als water, zon, bio, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Ter Aar vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Epe

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Epe.

groene-stroom-epe

Een energieneutrale woning in Epe rond juli 2024

D.m.v. deze pagina ontdek je belangrijke uitleg over groene stroom Epe. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Epe wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Evengoed, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Epe is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De totaalprijs varieert tussen €4400 tot +/- €7400. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Nijensleek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen als Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je snel welke groene stroom aanbieders in Epe actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie bestaande levering stopzetten en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Epe sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende pakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker check je moeiteloos welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Epe vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektra en gas.