Loading...

Groene stroom Ter Aar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Ter Aar vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Ter Aar en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ter Aar

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ter Aar vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Ter Aar vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: korting bij UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Huissen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Ter Aar

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Nieuwkoop.

groene-stroom-ter-aar

Een energieneutrale woning in Ter Aar rond november 2023

Met onze website detecteer je praktische details over groene stroom Ter Aar. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ter Aar zien we steeds meer. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “apparaten uitschakelen” en een modulerende thermostaat gebruiken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Aan de andere kant, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ter Aar is kostbaar. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3700 tot +/- €6100. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in De Waal afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Eneco, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Ter Aar aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jouw lopende levering stopzetten en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Ter Aar fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je bijgaand enkele pakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker ontdek je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Ter Aar vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.