Loading...

Groene stroom Huissen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie check kan je direct alle groene energieleveranciers in Huissen vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Huissen of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Huissen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Huissen vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vind je de relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Snel groene stroom in Huissen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Enduris 3 jaar contract oktober 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Woudsend vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Huissen

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Lingewaard.

groene-stroom-huissen

Een energieneutrale woning in Huissen rond oktober 2023

Aan de hand van deze webpagina lees je bruikbare info over groene stroom Huissen. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Huissen wordt steeds populairder. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Evenwel, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, AWB, Intergas of Vaillant) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Huissen kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. Het tarief varieert tussen de €3700 tot €7000. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Scherpenisse afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers zoals Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Huissen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: jullie actuele levering stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Huissen een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vergelijk je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check detecteer je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Huissen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.