Loading...

Groene stroom Scherpenisse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun je nu alle groene energieleveranciers in Scherpenisse vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Scherpenisse en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Scherpenisse

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Scherpenisse vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Scherpenisse vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per regio in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zon, water, bodem, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hantum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Scherpenisse

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tholen.

groene-stroom-scherpenisse

Een energieneutrale woning in Scherpenisse rond december 2022

D.m.v. deze pagina check je handige toelichting op groene stroom Scherpenisse. De vraag is, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Scherpenisse wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” hr-ketel (Atag, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Scherpenisse is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3900 tot €7600. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Beverwijk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Scherpenisse voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: het actuele levering ontbinden en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Scherpenisse fors lager dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je hierna enkele stroompakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check detecteer je moeiteloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Scherpenisse vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.